Király József napirend előtt - Választások után

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Jegyző Asszony, Tisztelt Közgyűlés!

Az április 8-i országgyűlési választásokon a két kecskeméti körzetben is rég nem látott részvétel volt. Köszönet mindenkinek, aki élt állampolgári jogával és elment szavazni.

A választás lebonyolítása fokozott odafigyelést és szakmaiságot kívánt meg elsősorban a Városháza dolgozóitól. Véleményem szerint az ebben tevékenyen résztvevők a választást megelőzően, a választás napján és azt követően is helytálltak. Szeretném köszönetemet kifejezni Jegyző Asszonynak és stábjának, akik levezényelték a szavazást.

Ezúton is gratulálok dr. Salacz Lászlónak és dr. Zombor Gábornak, hogy az elkövetkező négy évben képviselhetik Kecskemét és a hozzá tartozó Duna-Tisza térség lakosainak érdekeit a Parlamentben.

Miután a kampány véget ért, bízom benne, hogy az általuk vizionált migránsáradat elapadt. Így már Bözsi néninek sem kell félnie a menekültektől azért, hogy házát elveszik, netán erőszakoskodnak vele. Végre az ország valós problémáinak megoldásaival lehet már foglalkozni.

Az sem lenne baj, hogy ha továbbra is annyiszor találkozhatnánk képviselőinkkel Kecskemét közéletében, mint az elmúlt időszakban, hogy megoszthassuk velük gondjainkat, problémáinkat. Így többek között az egészségügy egyre romló helyzetét, az oktatásügy-, a szakemberképzés problémáit, a szegénység felszámolásának lehetőségeit, a vidéki falvak elnéptelenedését, és a fiatalok kivándorlását.

Az egész ország számára megnyugtató lenne, ha a kormányzó kétharmad, több mint harminc éve, az rendszerváltást megelőzően a lakiteleki sátorban az ország jövőjét illetően megfogalmazott Nyilatkozatban foglaltak szerint kormányozná hazánkat, vagyis a társadalom tagjai valódi partnerként vehessenek részt az ország további sorsának alakításában, azaz véget kellene vetni annak a megosztottságnak, amely már több éve uralja a mindennapjainkat. Továbbá újra aktuális az az elvárás is, amely arról szólt, hogy független sajtóorgánumok működjenek.

A fenti gondolatok jegyében kívánok képviselőinknek eredményes munkát az Országgyűlésben!

Köszönöm a szót!